Archiwum pytań
- Arnor
- Jarl
- Kontaktowanie:
Maciek nie strasz ludzi , że "droga jak diabli" bo strój podstawowy czyli tyle ile wymagane jest na początek od kandydata drogi nie jest. Jedynie buty ale jak kto chce bardzo oszczędzi to i buty sobie sam może uszyć. Wtedy wyda na wszystko ze 200-250 PLN, a to nie jest majątek. Zwłaszcza, ze do maja jeszcze kilka miesięcy i można rozłoży wydatki w czasie. Oczywiście kompletny ubiór+sprzęt obozowy+uzbrojenie+insze staffy kosztują niemało ale do większości dochodzi się latami, a nie w ciągu kilku miesięcy. Pisze to, aby kandydaci nie przerazili się, bo z twojego postu można by wywnioskować że jak nie masz tysiaka na wejście to nie masz co zaczynać.
Edit:
Właśnie sprawdziłem na jednym z kramów historycznych. Spodnie kosztują 60 PLN - materiał na nie w sklepie dokładnie 30 zł. Koszula na kramie 100 PLN, a materiał w sklepie (2m/b) około 50 zł czyli dokładnie połowę kosztów się zaoszczędza przy szyciu samemu.
Jeśli buty szyje się samemu także zaoszczędza się połowę ceny (porównanie cen u Wojmira i skóry na allegro).
W 250 złotych można się zmieścić, a jak się trafi okazję to i płaszcz można do tego dorzucić lub koc wojskowy na chłodniejsze noce.
Edit:
Właśnie sprawdziłem na jednym z kramów historycznych. Spodnie kosztują 60 PLN - materiał na nie w sklepie dokładnie 30 zł. Koszula na kramie 100 PLN, a materiał w sklepie (2m/b) około 50 zł czyli dokładnie połowę kosztów się zaoszczędza przy szyciu samemu.
Jeśli buty szyje się samemu także zaoszczędza się połowę ceny (porównanie cen u Wojmira i skóry na allegro).
W 250 złotych można się zmieścić, a jak się trafi okazję to i płaszcz można do tego dorzucić lub koc wojskowy na chłodniejsze noce.
"Nie ma miękkiej gry"
No dobra może ociupinę, ale niewiele, przesadziłem. Bo lubię kupować choćby same materiały dobrej jakości, a przy małej znajomości rynku i tak się czasem nabieram na byle co. I zakup po raz wtóry.
No i jescze jedno ja to zawsze liczę razy dwa! Do tego dla jednego jeszcze bojówka.
No i jescze jedno ja to zawsze liczę razy dwa! Do tego dla jednego jeszcze bojówka.
"Nie wszyscy mogą być mądrzy bo co drugi by zgłupiał od tej mądrości".
Tak, taki prosty szary jest jak najbardziej dobry
O a tu jest na przykład taki koc, o którym mówiliśmy, też szary
http://allegro.pl/koc-wojskowy-oryginal-wp-welniany-kazda-ilosc-i2987730693.html
O a tu jest na przykład taki koc, o którym mówiliśmy, też szary
http://allegro.pl/koc-wojskowy-oryginal-wp-welniany-kazda-ilosc-i2987730693.html
'wreszcie kolor twoich włosów pasuje do charakteru'
'- Kitty czemu my zawsze musimy robić to czego ty sobie życzysz, a nigdy to co ja chce?
-Bo tak jest w Biblii'
keep calm and hate everyone
'- Kitty czemu my zawsze musimy robić to czego ty sobie życzysz, a nigdy to co ja chce?
-Bo tak jest w Biblii'
Na wszelki wypadek dobrze jakby jeszcze, któryś z mężczyzn się wypowiedział bo ja to bujam się w skarpetkach, ale tak sądząc po owijaczach Arnorowych to one mają właśnie z metr-półtora
'wreszcie kolor twoich włosów pasuje do charakteru'
-Bo tak jest w Biblii'
-Bo tak jest w Biblii'
Wróć do „Pytania od kandydatów”