Archiwum pytań
Mam pytanie co do stroju:
Czy rozciecie przy dekoldzie jest konieczne?
W przypadku obu kiecek glowa mi przechoedzi przez dekolt łódeczkowy bez problemu i sie w tej sytuacji zastanawiam czy by tak nie zostawić po prostu samej łodeczki. Zobacze jeszcze jak wyjdzie to przy dłuzszym noszeniu, bo jest ryzyko, że mimo wszystko troszke mi sie moze material w szyje wżynac :] Ale prosze o odpowiedz.
Można tak, czy bez rozciciecia jest niehistorycznie?
Mi zostały już tylko takie pierdółki wykończeniowe w stroju - poodcinać zwisające nici, popodkładać czy obrzucić jakieś brzeżki...
Czy rozciecie przy dekoldzie jest konieczne?
W przypadku obu kiecek glowa mi przechoedzi przez dekolt łódeczkowy bez problemu i sie w tej sytuacji zastanawiam czy by tak nie zostawić po prostu samej łodeczki. Zobacze jeszcze jak wyjdzie to przy dłuzszym noszeniu, bo jest ryzyko, że mimo wszystko troszke mi sie moze material w szyje wżynac :] Ale prosze o odpowiedz.
Można tak, czy bez rozciciecia jest niehistorycznie?
Mi zostały już tylko takie pierdółki wykończeniowe w stroju - poodcinać zwisające nici, popodkładać czy obrzucić jakieś brzeżki...
Jeszcze o to nie pytałam: a jak to jest z kwestią "posłania" na wyjazdach historycznych? Wiem już, że można się wełnianymi kocami wojskowymi przykrywać... Ale jak to jest z tym, na czym się śpi? Co się kładzie na ziemi? Czy akceptowane są takie materace wojskowe jak na majówce były używane czy o czymś innym trzeba pomyśleć?
Przepraszam jeśli powtarzam czyjeś pytanie.
Przepraszam jeśli powtarzam czyjeś pytanie.
Wróć do „Pytania od kandydatów”