1. Ten drugi jest okej na pewno. Pierwszy ciężko mi stwierdzić bo dziwny jakiś splot i błyszczący. Pamiętaj jak będziesz kupował materiały (jeśli kupujesz przez internet, a nie macasz je w sklepie) patrzeć ja gramaturę żebyś się nie wrypał i nie kupił sobie sztywnego lnu, z którego nic nie uszyjesz.
2. Do szycia nić zdecydowanie ta druga (mniejsza). Tą większą nie poszyjesz bo zwyczajnie jest za gruba
3. Łycha i micha w porządku. Jeszcze kubek sobie zorganizuj. Jak coś mam jeden nadprogramowy.
4. Buty chyba spoko, ale niech ktoś potwierdzi.
5. Jeśli chodzi o wykroje to się nadają. Tylko:
- W tym pierwszym wykroju koszuli te boczne kliny robi się jako zwykłe trójkąty
- Ten drugi wykrój koszuli jest spoko ale bez klinu przedniego i tylnego (tylko boczne)
- Jeszcze jeśli chodzi o dekolt to Słowianin ma wycięte w łódeczkę (czyli prosto bez tego dodatkowego rozcięcia w dół, które jest typowe dla wikingów)
- Spodnie okej, aczkolwiek ja z doświadczenia wszywam jeszcze klin między nogami (jest wtedy pewność, że jak kucniesz to na pewno nic ci nie pęknie w kroku - i wcale, a wcale nie pije do Kolbena ^_^ )
Jak chcesz i mi przypomnisz to wieczorem mogę ci rozrysować najprostszy wykrój i jak to wszystko wymierzyć.