Archiwum pytań
- Aldis
- Sławny kronikarz
- Kontaktowanie:
Mam pytanie z serii "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" :]
Zabrałam się za szycie kiecki spodniej na bazie koszuli ze Skjoldhamn. Na razie idzie okej. Doszyłam klapkę. I tu moje techniczne pytanie: jaki guzik? Kawałek drewienka? Zamówić sobie jakiś cynowy? Czy zwyczajnie mogę sobie zrobić taki materiałowy? Ktoś, coś?
Zabrałam się za szycie kiecki spodniej na bazie koszuli ze Skjoldhamn. Na razie idzie okej. Doszyłam klapkę. I tu moje techniczne pytanie: jaki guzik? Kawałek drewienka? Zamówić sobie jakiś cynowy? Czy zwyczajnie mogę sobie zrobić taki materiałowy? Ktoś, coś?
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
Powinniśmy założyć wątek " Pytania i porady dla otroków".
Czy otrok może mieć nóż już ciut bardziej zdobiony? Nie mówię o okuciu pochewki czy coś, ale jakąś wymyślniejszą rączkę, np. fragment rączki z rogu czy takie kółko na końcu?
Zaznaczam - mieć i używać, a nie tylko sobie mieć w zaciszu domowym.
Czy otrok może mieć nóż już ciut bardziej zdobiony? Nie mówię o okuciu pochewki czy coś, ale jakąś wymyślniejszą rączkę, np. fragment rączki z rogu czy takie kółko na końcu?
Zaznaczam - mieć i używać, a nie tylko sobie mieć w zaciszu domowym.
Wełna jest spoko.
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
Znalazłam taki - http://jorvik-viking-centre.co.uk/wp-content/uploads/2012/08/Knives.jpg . Są kawałki kości/rogu i kawałki, których nie ma, pewnie były drewniane i się nie zachowały.
Pytanie kolejne - czy nóż otroka może mieć na początku i końcu rękojeści takie "plasterki" mosiężne/z brązu?
Pytanie kolejne - czy nóż otroka może mieć na początku i końcu rękojeści takie "plasterki" mosiężne/z brązu?
Wełna jest spoko.
Wróć do „Pytania od kandydatów”