Ubiór: obszywanie materiałem
- Samboja
- Początkujący skryba
Mam pytanie odnośnie sukni spodniej. Chciałabym ją obszyć na dekolcie, rękawach i na dole dodatkowym materiałem w innym odcieniu niż sama suknia. I chciałam się dowiedzieć, czy takie obszycie u kandydatów wchodzi w grę, czy jest uznawane za zdobienie? Mam na myśli coś jak pod tym linkiem http://4.bp.blogspot.com/-8UQpc_unTuE/VCVSafFwGMI/AAAAAAAAD0Y/9Yz24ZZZmko/s1600/1.jpg
- Aldis
- Sławny kronikarz
- Kontaktowanie:
Możesz spokojnie obszyć (pod warunkiem, że nie będzie to jakiś mega olbrzymi kontrast i nie będą te paski materiału bardzo szerokie - takie jak na tym zdjęciu są okej). Ma to swoje historyczne przesłanki. Materiałem albo krajką wzmacniano brzegi ubrań. Plus (szczególnie na dole) odcinano/obrywano obszarpany dół i doszywano na na nowo pasek materiału.
Pamiętaj, że jakbyś chciała np. do obszycia krajkę to kandydat może mieć nie szerszą niż około 2cm
Pamiętaj, że jakbyś chciała np. do obszycia krajkę to kandydat może mieć nie szerszą niż około 2cm
Wróć do „Pytania od kandydatów”