O kolorach
O kolorach
Jak wygląda sytuacja z kolorem zgniło-żółtym / starym złotem, takim jak spodnia na zdjęciu?
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
Re: O kolorach
Jesteśmy w trakcie obrad na ten temat. Będziemy mogli wypowiedzieć się wiążąco po Wiecu. Więc wstrzymaj się z zakupami do czasu po Wiecu.
Kaftan też ma śliczny kolor. I jak ładnie uszyty. Gdzie to wyczaiłaś?
Kaftan też ma śliczny kolor. I jak ładnie uszyty. Gdzie to wyczaiłaś?
Frigg a ten kaftan to nie ma przypadkiem takiego koloru jak twoja sukienka? Może dlatego ci się podoba
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
No właśnie podobny, tylko ciut bardziej w brąz. Lubię moją sukienkę. Mam plan nieco ją odświeżyć, jakieś obszycia czy coś.
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
No właśnie podobny, tylko ciut bardziej w brąz. Lubię moją sukienkę. Mam plan nieco ją odświeżyć, jakieś obszycia czy coś.
Len seledynowy i wełna zgniła zieleń, moje pytanie brzmi, czy to się mieści w zasięgu kandydata, czy raczej powinnam poszukać czegoś innego. Len w rzeczywistości może być trochę intensywniejszy, a ta wełna niby jest zgniłozielona, ale mimo wszystko wygląda mi na bardzo wyraźną.
- Załączniki
-
- len.png (189.28 KiB) Przejrzano 18880 razy
-
- wełna.png (173.36 KiB) Przejrzano 18880 razy
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
Ten len wygląda mi na szary, nie seledynowy. Jeśli jest szary, to ok. Jeśli seledynowy i to intensywniejszy niż na zdjęciu, to nie. Z tego, co wiem, seledyn można uzyskać jakimś porostem, ale niewiele więcej na ten temat znalazłam. Nie mieści się nam raczej w "kolorach ziemi".
Myślę, że wełna mimo wszystko nie jest zła. Może trochę intensywna. Masz może więcej zdjęć? Albo jesteś w stanie zamówić próbki materiałów? Bo niestety monitory przekłamują. Nie chcę ci powiedzieć "tak, bierz", a potem się okaże, że jednak nie.
Myślę, że wełna mimo wszystko nie jest zła. Może trochę intensywna. Masz może więcej zdjęć? Albo jesteś w stanie zamówić próbki materiałów? Bo niestety monitory przekłamują. Nie chcę ci powiedzieć "tak, bierz", a potem się okaże, że jednak nie.
Oki, to w takim razie postaram się o próbki i przyniosę je na trening
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
Popieram. A możesz zdradzić źródło materiałów?
http://fausti.bazarek.pl/ o coś takiego, moja znajoma zamawiała zdaje się lny do zamówień od nich i bardzo je chwaliła
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
Znamy, znamy. Poproś ładnie o próbki.
A dają więcej tych próbek? bo może nam by się przydała jakaś paleta próbek do dyskusji o kolorach
- Frigg
- Doświadczony pisarz
- Kontaktowanie:
Nie wiem, czy u nich nie płaci sie za próbki. Tak od sztuki.
Tak płaci się, ja wzięłam ich trochę więcej ale raczej tylko w odcieniach beżu, brązu, zieleni i szarości. Po treningu będę pewnie kupować materiały, więc gdyby ktoś chciał jakieś konkretne próbki od nich to moge je wtedy zamówić i nie będzie trzeba przepłacać za wysyłkę
Frigg, moim źródłem pomysłów jest teraz pinterest
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q ... &term_meta[]=kaftan%7Crecentsearch%7C1&term_meta[]=birka%7Crecentsearch%7C1
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q ... &term_meta[]=kaftan%7Crecentsearch%7C1&term_meta[]=birka%7Crecentsearch%7C1
Wróć do „Krawiectwo i jemu podobne”